6 gode tips fra Bake Off eksperten

Her kommer seks gode tips til perfekt bake off fra vores eksperter.

Bake Off tip nr 1: Lær din ovn at kende

En ovn skal ”bages til”, så du lærer den at kende. Du skal vide, hvor mange plader den kan bage ad gangen, hvis det hele skal være bagt perfekt. Find korrekt bagetemperatur i netop din ovn. 180°C er den vejledende temperatur, men det kan variere en smule fra ovn til ovn. Produkterne skal altid være perfekt bagt efter den angivne tid. Hvis produkterne er for lyse eller mørke, så justeres temperaturen en anelse op eller ned.

Bake Off tip nr 2: Hold stabil bagetemperatur

Forvarm ovnen – gerne til 220°C i ca. 10 minutter. Så kompenserer du for det varmetab der opstår når ovnlågen åbnes ved indsætning af brød. Fordel plader jævnt i ovnen, for at sikre bedst mulig cirkulation af den varme luft og for at sikre bedst muligt bageresultat. Husk altid at vurdere produkterne inden de tages ud af ovnen – produkterne skal have en ensartet gylden farve i både top og bund.

Wienerbrød bages altid på bagepapir med 4-5 cm. afstand mellem produkterne. Sørg for at have produkter i hjørnerne, således at papiret ikke blæser ind over produkterne ved bagning. Forbagte produkter bages altid direkte på en bagerist, eller en perforeret bageplade. De forbagte produkter placeres med min. 1 cm. afstand mellem hinanden.

Bake Off tip nr. 3: Bag løbende hele dagen

Der er intet der slår duften af nybagt brød! Sørg for at bage løbende hen over dagen, så duften kan give dine kunder en skøn og appetitlig velkomst, der stimulerer købelysten.

Bake Off tip nr. 4: Præsenter produkterne flot

Vi spiser også med øjnene! Når duften har lokket dine kunder hen til dit bake off udvalg, bør du præsentere det flot. Små skilte med bonusoplysninger om produktet så som ”Bagt med surdej” eller ”Bagt i stenovn” er et kvalitetsstempel og en serviceinformation til dine kunder.

Bake Off tip nr. 5: Minimer dit spild

Når du bager af løbende over dagen, kan du minimere dit spild. Udnyt eller genanvend dit eventuelle spild til gavn for din økonomi og miljøet. Daggammel brød kan laves til rasp, brødchips og croutoner eller sælges til nedsat pris til andemad eller dyrefoder. Wienerbrødet kan nemt laves til lækre romkugler. Spørg din konsulent efter vores opskrift! Du kan også donere dit overskud, når dagen er omme, til hjemløse eller fødevarebanker og informere om dette til dine kunder.

Bake Off tip nr. 6: Spørg din konsulent

Husk, at din konsulent altid er klar til at hjælpe dig med idéer, ekspertise eller vejledning. Vores mål er at hjælpe dig med at give dine kunder markedets bedste bake off.

Mette Munk Bageri