Autentisk historie

I 1175 byggede tolv benediktinermunke en vandmølle ved Odense Å, åen som stille og roligt løber gennem hjertet af Odense. Møllen blev kendt som Munke Mølle og producerede mel i århundreder. I 1962 åbnede møllen (som nu er verdens ældste mølle)

Mette Munk Bageri, og vi var de første til at eksportere dybfrosset dansk wienerbrød af høj kvalitet til hele verden.

St. Knud & Munke Mølle
Faktisk ligger grundlaget for Munke Mølle i Odense ned til Sankt Knud. Efter hans drab i Sankt Albani Kirke i Odense i 1086 byggede tolv benediktinermunke fra England, "Knuds brødre", en vandmølle (Munke Mølle) og fik senere tilladelse til at male korn - ikke bare til eget brug, men også til de byfolk.

Mette Munk Bageriet
Fra 1962 til 1975 var Mette Munk en del af Munke Mølle. I begyndelsen var produktionen centreret om friske varer, såsom rundstykker og kiks. Senere blev der hentet fryseudstyr ind, og Mette Munk blev den første danske virksomhed til at tage eksport af frosset dansk wienerbrød til både USA og Storbritannien. Gennem årene er der blevet solgt mange forskellige produktvarianter, men lige fra starten i 1962 har dansk wienerbrød været Mette Munks kerneområde. Dette er i de senere år blevet udbygget med udviklingen af forskellige rustikke brød typer.

Vækst, investeringer og nye ejere
I 2007 købte nye investorer Mette Munk A/S, og der blev investeret store beløb i virksomheden. Mette Munk råder i dag over et af verdens mest avancerede produktionsanlæg, hvor det 170 år gamle traditionelle danske håndværk kombineres med de nyeste raffinementer inden for procesteknologi. Innovation er grundlaget for Mette Munks aktiviteter i dag, og der arbejdes konstant på at markedsføre nyt dansk bagværk af de bedste råvarer. I 2014 / 2015 fordoblede Mette Munk produktionskapaciteten på grund af stor efterspørgsel og blev samtidigt solgt til Aryzta, der ønskede at videreføre det Dansk Konditor-eventyr på den historiske adresse i Odense - den berømte eventyrforfatter H. C. Andersens fødeby og hjemby.

Aryzta er en af verdens størreste internationale bagerikoncerner indenfor brød og wienerbrød på frost. https://www.aryzta.com/

www.aryzta.com

Dansk wienerbrøds historie
Fremstillingen af ​​dansk wienerbrød er en bagetradition, der strækker sig mere end 170 år tilbage og stadig kun mestres til perfektion i Danmark. Det hele startede med en strejke blandt bagere i København. Bagermestrene måtte søge hjælp hos deres kolleger i andre lande for at imødekomme kundernes efterspørgsel. Hjælpen kom fra Wien, og wienerbagerne lærte deres danske kolleger at bruge lamineringsteknikken, som går ud på at rulle dejen ud og lægge dejen flere gange for at skabe en dej lavet af "flagede" kageplader. Da bagerne fra Wien kom hjem, arbejdede danskerne videre med teknikken og indarbejdet mere æg og fedt i opskriften. Det perfekte match blev født, da danskerne senere udviklede en særlig "rulle margarine" til dansk wienerbrød. Den ideelle smeltetemperatur for denne margarine giver Danish Pastry den særlige konsistens, som gør den let, luftig og sprød  på samme tid. Sådan blev Dansk wienerbrød opfattet, og det danske ord for det, "wienerbrød" (som betyder "wienerbrød"), anerkender kærligt Wienerne for deres bidrag.

Autentisk [αw’tæn’tisk] = sand, virkelig, ægte, rigtig
Med hele vores historie på plads, kan vi roligt sige at autenticitet er en grundsten hos Mette Munk. Det følger os i alt fra vores råvarer, recepter, færdige produkter og til os mennesker, som gør Mette Munk levende. Vi går ikke på kompromis med vores ægte, originale opskrifter eller på kvaliteten af vores bagværk. Vores bake-off er baseret på godt, solidt håndværk.