CO2 besparende projekter

Bag scenen på Mette Munk arbejdes der målrettet for mere bæredygtig bake-off.
Fra ansvarlige leverandører, egen produktion og til genanvendelse af madaffald.


I vores egen produktion i Odense, har vi gennem de seneste år gjort adskillige klimavenlige og CO2 besparende tiltag indenfor både lys, luft, vand og varmeforbrug. F.eks. har en omlægning af spulesystem ved rengøring givet en besparelse på over 1000 liter varmt vand pr. døgn, mens genvinding af overskudsvarme har gjort at fabrikken nu er 47% selvforsynende med varme. I et andet stort varmegenvindingsprojekt har vi sænket vores elforburg fra ca. 45.000 kWh/år til hele 0 kWh/år.

Sidstnævnte omfattende projekt udløste en indstilling til Verdensmål Udvalgets pris, Klimaprisen 2019. Herunder ses en infografik over de største af vores klimavenlige tiltag.

CO2 besparende projekter på Mette Munk

Omtanke for klima og miljø følger os hver dag. Vi har altid fokus på at samarbejde med ansvarlige leverandører, og vi gør en stor indsats for at mindske madspild. Mette Munk er i den forbindelse Refood certificeret og samarbejder med DAKA REFOOD om genanvendelse af madaffald. Vores affald fra produktionen bliver genanvendt til biogas, som er et C02-venligt alternativ til forbrænding.

HOS OS ARBEJDER FREMTIDEN I NUTIDEN.

Flere klimavenlige tiltag

Du kan med ro i sjælen nyde duften af nybagt når du bager wienerbrød og tærter fra Mette Munk, nu ved du nemlig at bake-off produceret hos Mette Munk er bygget på omtanke.